Активности стејкхолдера

Ова страница садржи све релевантне информације о активностима стејкхолдера пројекта Јачање заштите потрошача у Србији.

02. 10. 2012. АПОС тражи учешће потрошача у Социјално-економском савету Владе Србије

Асоцијација потрошача Србије (АПОС) упутила је апел премијеру Србије Ивици Дачићу са захтевом да се у Социјално-економски савет Владе Србије укључе и потрошачи.

детаљније »
19. 09. 2012. Безбедност потрошача: Дали се сусрео са партнерима из САД-а и Кине

Џон Дали, eвропски комесар за здравље и заштиту потрошача, сусрео се партнерима из Сједињених Америчких Држава и Кине, г-ђом Инез М. Тененбаум (председавајућа Америчке комисије за безбедност производа) и Сун Давеи (замеником министра за Општу управу за надзор квалитета Републике Кине), на трећем трилатерланом самиту ЕУ-Кина-САД о безбедности непрехрамбених производа, који је одржан у Америци у јуну.

детаљније »
05. 09. 2012. АПОС започиње пројекат "Безбедно је укусније"

Пројекат који се бави безбедношћу хране и здрављем потрошача је у директној вези са заштитом људских права и јачањем правног оквира за њихово остваривање. Резултати таквог пројекта подигли би свест потрошача о важности овог питања и учинили их активним субјектима (кроз могућност избора и бојкота лоше робе), што би допринело бржем решавању и уређењу ових питања у Србији. АПОС ће, у склопу активности пројекта, покренути дијалог са надлежним органима, удружењима произвођача, науком и струком, европским институцијама и другим заинтересованим стејкхолдерима.

детаљније »
30. 08. 2012. Безбедност потрошача – Директива Европске уније о козметици учиниће боје за косу сигурнијима

Са - процењено је - готово 60% жена које фарбају косу, продаја производа за бојење косе константно расте у земљама ЕУ. Директива ЕУ о козметици има за циљ да обезбеди да ови производи садрже само сигурне састојке. Због тога је, на основу најновијих научних истраживања, 2.августа 2012. Европска комисија усвојила Директиву о бојама за косу којом се забрањује употреба додатна 24 састојка боја за косу.

детаљније »

Удружења потрошача: