Активности стејкхолдера

Ова страница садржи све релевантне информације о активностима стејкхолдера пројекта Јачање заштите потрошача у Србији.

30. 07. 2012. Европска комисија саветује...

У току годишњег одмора наишли сте на проблем са авио компанијом, компанијом за изнајмљивање аутомобила или туристичком агенцијом. Коме да се обратите за помоћ?
Ако имате проблема са редовним или чартер летом (нпр. отказивање или померање лета), имате посебна права према Уредби ЕУ о правима путника. Ако мислите да се ваша потрошачка права не поштују на неки други начин (нпр. туристички аранжман није у складу са оним сто вам је туристичка агенција обећала или вам је компанија за изнајмљивање возила наплатила услугу коју нисте тражили), прво уложите приговор компанији и видите да ли проблем може да се реши споразумно. Уколико то не успе, за савет се обратите некој од организација потрошача у вашој земљи.

детаљније »
19. 07. 2012. Општинска организација потрошача Власотинце организовала трибину о финансијским услугама

Група за едукацију корисника финансијских услуга нишке филијале Народне банке Србије и Општинска организација потрошача Власотинца организовале су 15. јуна трибину и предавање о финансијским производима и услугама за грађане, предузетнике, мала и средња предузећа, удружења и савезе.

детаљније »
10. 07. 2012. АПОС на EXIT фестивалу

Асоцијација потрошача Србије (АПОС) учествоваће и ове године на Сајму активизма током EXIT фестивала на Петроварадинској тврђави. Активисти АПОС-а информисаће посетиоце фестивала о њиховим потрошачким правима и делити брошуре са корисним контакт адресама о смештају, превозу, здравственим услугама, саветовалиштима за потрошаче и слично. Посетиоци EXIT фестивала такође ће моћи да дају своје примедбе, односно уложе жалбу уколико сматрају да су повређена њихова потрошачка или туристичка права током боравка у Новом Саду или самом фестивалу.

детаљније »
25. 06. 2012. “Е-здравство може спасити животе

Замислите да 24 часа дневно можете да приступите свом здравственом картону путем интернетa и да разговарате са својим лекаром који вам може одредити терапију, а да при том не морате да напуштате удобност свог дома. Ово су само неке од користи које су истакнуте на конференцији о електронском здравству која је одржана у Копенхагену од 7. до 9. маја, 2012 godine.
Конференција, која је организована под данским председавањем Већа Европске уније, окупила је разне представнике из сектора здравства који су разговарали о, по речима комесара Далија, “новој ери у области здавствене заштите”.

детаљније »

Удружења потрошача: