Активности стејкхолдера

Ова страница садржи све релевантне информације о активностима стејкхолдера пројекта Јачање заштите потрошача у Србији.

25. 06. 2012. Потрошачи не користе у потпуности потенцијал јединственог тржишта, наводи се у извештају ЕУ

Потрошачи и даље не користе све предности јединственог тржишта јер немају поверење у куповину у иностранству, показују резултати најновијег извештаја ЕУ “Consumer Scoreboard”, који је објављен у мају.

детаљније »
25. 06. 2012. EU Извештај о стратегији јачања права угрожених потрошача

На основу бројних директива и извештаја Европске уније, Европски парламент је 8. маја 2012. године донео резолуцију о стратегији за јачање права угрожених потрошача.
Чланство у Европској унији обезбеђује додатни ниво заштите потрошача успостављањем истог нивоа безбедности за велики број потрошачких производа кроз увођење мера за заштиту општих интереса потрошача од непоштеног пословања, обмањујућег оглашавања и неправичних уговорних одредаба.
Међутим, општи концепт “потрошача” укључује и посебну категорију угрожених потрошача, односно потрошаче у угроженим ситуацијама, којима је потребна посебна заштита и посебна стратегија.

детаљније »
21. 05. 2012. Приступ фондовима Европске уније

Приступ фондовима Европске уније као и све релевантне информације о програмима помоћи Eвропске уније доступне су на интернет презентацији Европске делегације у Србији http://www.europa.rs/kakoDoFondova/otvoreno.html као и на сајту Eвропске комисије.

Тренутно је отворен  конкурс за подношење пројеката у оквиру програма подршке цивилном сектору у Србији (EU Civil Society Facility Serbia Programme). Рок за достављање предлога пројекта је 4. јул, 2012. године.

детаљније »
16. 05. 2012. Покренут нови сајт о заштити потрошача и животне средине

Интернет портал Одговоран потрошач у заштити животне средине, доступан на адреси www.odgovoranpotrosac.org.rs, званично је почео са радом. Намењен је, пре свега, информисању потрошача о заштити животне средине и подизању свести о енергетској ефикасности. Портал ће - поред вести и актуелности из области екологије и одрживог развоја - омогућити стално праћење доношења и спровођења закона у Србији, као и пренос добре праксе из ЕУ.

детаљније »

Удружења потрошача: