Активности стејкхолдера

Ова страница садржи све релевантне информације о активностима стејкхолдера пројекта Јачање заштите потрошача у Србији.

25. 06. 2013. Боља контрола хране од њиве до трпезе

Европска комисија усвојила је пакет мера чији је циљ да се унапреде здравствени и безбедносни стандарди у пољопривредно-прехрамбеном ланцу, односно "од њиве до трпезе".

детаљније »
17. 06. 2013. Банковни рачуни доступни за све, накнаде ниже и транспарентније

У данашњем свету, грађани Европске уније не могу учествовати у друштвеним дешавањима, ако немају отворен рачун у банци. Банковни рачуни су постали саставни део свакодневног живота, тако што нам омогућавају да плаћамо и примамо уплате, купујемо преко интернета и плаћамо рачуне за комуналне услуге (телефон, гас, струју).

детаљније »
11. 06. 2013. Нови закон о безбедности хране на јесен

Нацрт изменa Закона о безбедности хране, који би требало да побољша контролу у тој области, биће завршен до краја маја, а његово усвајање се очекује на јесен ове године, изјавио је 13. маја државни секретар Министарства пољопривреде Дејан Крњаић на скупу који је организовала Асоцијација потрошача Србије у оквиру њиховог пројекта Безбедно је укусније.

детаљније »
28. 05. 2013. Храна из безбеднијих и одрживих извора приступачна за све

Светска организација потрошача (Consumers International), заједница удружења потрошача из целог света, објавила је водич за информисање својих чланова о развоју и спровођењу предлога наведених у пароли Фонда за еколошке акције (Green Action Fund): Храна из безбедних и одрживих извора за све.

детаљније »

Удружења потрошача: