Активности стејкхолдера

Ова страница садржи све релевантне информације о активностима стејкхолдера пројекта Јачање заштите потрошача у Србији.

13. 02. 2013. Апетит за знањем: Европљани желе обележавање земље порекла хране на етикетама производа

Порекло је један од главних критеријума за потрошаче приликом куповине хране. Ово су показали резултати истраживања на репрезентативном узорку о обележавању порекла робе које је Европска организација за заштиту потрошача (БЕУЦ) представла у Бриселу у јануару. Истраживање у којем су испитаници анкетирани о њиховим очекивањима у погледу означавања порекла хране спроведено је у Шведској, Француској, Пољској и Аустрији.

детаљније »
05. 02. 2013. АПОС организовао конференцију поводом завршетка пројекта Одговоран потрошач за одрживу будућност

Поводом завршетка пројекта Одговоран потрошач за одрживу будућност, кога финансира Амбасада Краљевине Норвешке, Асоцијација потрошача Србије (АПОС) је организовала конферецију у Београду.

детаљније »
20. 12. 2012. АПОС представила резултате истраживања Знамо ли шта нам деца једу?

Асоцијација потрошача Србије (АПОС) представила је резултате истраживања Знамо ли шта нам деца једу? у оквиру којег је проверавано шта домаћи произвођачи поручују преко декларација, нутритивних чињеница и здравствених изјава на паковањима производа.

детаљније »
04. 12. 2012. BEUC објавио иѕвештај о јачању потрошачког покрета у централној, источној и југо-источној Европи

БЕУЦ - организација потрошача Европе - у октобру 2012. године сачинила је извештај о потрошачком покрету у земљама централне, источне и југоисточне Европе. Премда се велики број проблема односи на одсуство одговарајуће финансијске подршке, јавља се и шире питање неадекватне заступљености интереса потрошача на нивоу креирања политике.

 

детаљније »

Удружења потрошача: