Чланови тима

Otvori/Zatvori Тијери Бургоањи (Thierry Bourgoignie) ( Вођа пројекта )

Thierry BourgoignieТијери Бургоањи (Thierry Bourgoignie) је редовни професор права на Универзитету UQAM у Монтреалу, Канада. У периоду између 2007. и 2009. године био је декан Правног факултета.

Докторску дисертацију је одбранио на Католичком универзитету Лувен у Белгији, док је магистарске студије завршио на Правном факултету Универзитета Јејл у САД-у.

Након 25 година академске каријере у Европи где је радио као редовни професор Универзитета Лувен и гостујући предавач у неколико европских институција, у јуну 2003. године прихватио је понуду да предаје на Универзитету UQAM где држи предавања у области европског права, потрошачког права, критичке анализе приватног права и међународног потрошачког права.

Његова библиографија обухвата више од 20 индивидуалних и заједничких монографија и око 70 објављених радова. Његов рад је, као и до сада, највише усмерен на политике и законе у области заштите потрошача.

У периоду између 1998. и 2003. године био је председник Међународног удружења за права потрошача (International Association of Consumer Law - IACL). Имао је важну улогу у израду акционих програма у области заштите потросача и усвајању директива Европске комисије у овој области у периоду између 1980. и 1990. године.
Такође је ангажован као консултант у области заштите потрошача и израде законодавства у овој области у неколико држава у Европи, Јужној Америци, Карипских острвима и Африци.

У оквиру Универзитета UQAM, 2004. године је основао истраживачку групу за међународно и компаративно потрошачко право – GREDICC, на чијем челу се налази од самог оснивања.
Ова истраживачка група спроводи обимна истраживања и анализе различитих питања везаних за потрошаче на међународном нивоу, углавном кроз компаративне анализе.

Тренутно су актуелни пројекти у следећим областима: реформе и могућа кодификација Закона о заштити потрошача у Квебеку, садашњи статус политике заштите потрошача у регионалним интегрисаним системима, међународни правни механизми за заштиту потрошача, одрживи облици производње и потрошње.

Више информација о циљевима, активностима и чланству у GREDICC можете наћи на www.gredicc.uqam.

Otvori/Zatvori Гражина Рокицка (Grazyna Rokicka) ( Кључни експерт за заштиту потрошача )

Grazyna Rokicka Гражина Рокицка (Grazyna Rokicka) је председница Удружења потрошача Пољске, експертске групе која је основана 1995. године, а чији је главни циљ развијање свести потрошача о њиховим правима на безбедност и заштиту здравља, информисање, едукација и заступање потрошача, као и заштита њихових економских и правних интереса.

Њено образовање и радно искуство покрива област економије, менаџмента и квалитативног истраживања тржишта. Потрошачким питањима се професионално бави већ 24 године у Пољској и другим земљама.

Otvori/Zatvori Снежана Лекић ( Менаџер канцеларије )
Otvori/Zatvori Тамара Сеферовић ( Преводилац )
Otvori/Zatvori Милица Живковић ( Медијско извештаванје )