Пројектне вести

11. 04. 2012. Одржан Сајам потрошачких права

Први Сајам потрошачких права успешно је реализован уз подршку и учешће наших партнера. Процењује се да је тога дана било око 35.00 посетилаца Ушће шопинг центра који су могли да се информишу о својим потрошачким правима.
Фотографије са овог догађаја можете погледати у галерији.

детаљније »
28. 03. 2012. Сајам потрошачких права

Са задовољством Вас позивамо да посетите Сајам потрошачких права који организује Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, у сарадњи са тимом пројекта Јачање заштите потрошача у Србији. Сајам се одржава у Београду, у тржном центру Ушће, дана 30. марта, у времену од 14 до 20 сати.

 

детаљније »
07. 03. 2012. Обележавање Светског дана права потрошача

Обележавање Светског дана права потрошача

15. Март обележава се као Светски дан потрошача широм планете. Прослава овог дана у Србији усмерена је пре свега на потрошаче, са циљем јачања свести људи о правима потрошача, као и постизања веће препознатљивости и прихватања политике заштите потрошача. Својим активним учешћем, представници државних институција, као и невладиних организација које делују у области заштите потрошача, имаће прилику да промовишу своје активности, добију повратне информације од потрошача, унапреде медјусобну сарадњу, повежу се са другим партнерима из ове области, те на тај начин стекну добију бољи увид у ситуацију у овој области.

детаљније »
03. 02. 2012. 1.Март - Састанак са организацијама потрошача у вези предложених измена и допуна Закона о заштити потрошача

Правни тим пројекта биће домаћин састанка регистрованих организација за заштиту потрошача који ће се одржати у Београду, у четвртак 1. марта, у времену од 11 - 16.30 сати, у хотелу Праг (Краљице Наталије 27, у конференцијској сали ВИП на последњем спрату). Позвана су по два представника сваке позване потрошачке организације да присуствују овом састанку.

детаљније »
03. 02. 2012. Прослава Европског дана потрошача

Четрнаеста прослава Европског дана потрошача биће одржана у Копенхагену (Данска), 15.марта 2012, а у средишту пажње биће одржива потрошња.

детаљније »
03. 02. 2012. Састанак релевантних институција о угроженим потрошачима и услугама од општег економског интереса

Радна верзија документа (discussion paper) о угроженим потрошачима и услугама од општег економског интереса, на коме је радио тим стручњака ИПА пројекта у претходних неколико недеља, биће представљен на затвореном састанку који ће се одржати 8. фебруара (среда), са почетком у 13 часова, у Палати Србија. Домаћин састанка је Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва

детаљније »
27. 12. 2011. Упитник за стејкхолдере

У жељи да Вас боље упознамо и више сазнамо о Вашем искуству, раду и будућим очекивањима у области заштите потрошача, креирали смо овај упитник.
Молимо Вас да издвојите мало времена за његово попуњавање.

Тим експерата који раде на ЕУ пројекту Јачање заштите потрошача у Србији Вам захваљује на сарадњи.
Молимо да попуњен упитник пошаљете на нашу адресу: office@zapotrosace.rs

детаљније »
16. 12. 2011. Конференција „Заштита потрошача у Србији: како је побољшати“

Конференција „Заштита потрошача у Србији: како је побољшати“ одржана је 14. децембра 2011. године и представља први  догађај у оквиру пројекта усмерен на подизање свести о потрошачким питањима.
У уводном делу конференције, присутнима су се обратили Душан Петровић, министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде и амбасадор Венсан Дежер, шеф Делегације Европске уније у Србији .

детаљније »
13. 12. 2011. Програм конференције Заштита потрошача у Србији: како је побољшати

Програм конференције „Заштита потрошача у Србији: како је побољшати“
Београд, Сава Центар, Милентија Поповића 9
14. децембар 2011. године

детаљније »