Вести стејкхолдера

09. 09. 2013. Састанак АПОС-а о могућностима сарадње потрошача Србије и Хрватске

Асоцијација потрошача Србије (АПОС) недавно је угостила на радном састанку представнике Центра за заштиту потрошача Вуковарско-сријемске жупаније "Глас потрошача" из Хрватске.

детаљније »
03. 09. 2013. Прво Војвођанско такмичење ученика у области заштите потрошача

У оквиру покрета за талентоване ученике Војводине под називом „ГЕНИУС“ дана 01. јуна 2013. године, у Гимназији Светозар Марковић у Новом Саду, одржано је прво покрајинско такмичење ученика средњих школа у области познавања права потрошача.

детаљније »
03. 09. 2013. АПОС у пројекту Мрежа братимљених градова

АПОС је од 16 до 18. јула у Новом Саду био домаћин колегама из Тузле, Осијека и Печуја на скупу који је у Новом Саду окупио удружења цивилног друштва на тему "Права потрошача у региону Југоисточне Европе и европске праксе".

детаљније »
15. 07. 2013. Потписан споразум о сарадњи између Националне службе за заштиту потрошача Мађарске, ЦЕПС-а и жупаније Чонград

Дана 06.јуна 2013. године у Сегедину је одржан састанак којем су присуствовали представници Националне службе за Заштиту Потрошача Мађарске, Центра потрошача Србије (ЦЕПС) и владиног уреда Жупаније Чонград, поводом потписивања Споразума о сарадњи.

детаљније »
11. 07. 2013. Истраживање о мобилности у Европи

Центар потрошача Србије (ЦЕПС) спроводи "Истраживање о мобилности у Европи" које има за циљ да покаже ставове грађана о степену и квалитету мобилности.

детаљније »
03. 07. 2013. Европска комисија препоручује државама чланицама да обезбеде механизме колективне правне заштите

Европска комисија је одредила низ основних, заједничких и необавезујућих принципа за механизме колективне правне заштите у државама чланицама Европске уније, који би омогућили грађанима и предузећима да остварују своја права гарантована законима Европске уније.

детаљније »
25. 06. 2013. Боља контрола хране од њиве до трпезе

Европска комисија усвојила је пакет мера чији је циљ да се унапреде здравствени и безбедносни стандарди у пољопривредно-прехрамбеном ланцу, односно "од њиве до трпезе".

детаљније »
17. 06. 2013. Банковни рачуни доступни за све, накнаде ниже и транспарентније

У данашњем свету, грађани Европске уније не могу учествовати у друштвеним дешавањима, ако немају отворен рачун у банци. Банковни рачуни су постали саставни део свакодневног живота, тако што нам омогућавају да плаћамо и примамо уплате, купујемо преко интернета и плаћамо рачуне за комуналне услуге (телефон, гас, струју).

детаљније »
11. 06. 2013. Нови закон о безбедности хране на јесен

Нацрт изменa Закона о безбедности хране, који би требало да побољша контролу у тој области, биће завршен до краја маја, а његово усвајање се очекује на јесен ове године, изјавио је 13. маја државни секретар Министарства пољопривреде Дејан Крњаић на скупу који је организовала Асоцијација потрошача Србије у оквиру њиховог пројекта Безбедно је укусније.

детаљније »
28. 05. 2013. Храна из безбеднијих и одрживих извора приступачна за све

Светска организација потрошача (Consumers International), заједница удружења потрошача из целог света, објавила је водич за информисање својих чланова о развоју и спровођењу предлога наведених у пароли Фонда за еколошке акције (Green Action Fund): Храна из безбедних и одрживих извора за све.

детаљније »

Удружења потрошача: