Вести стејкхолдера

21. 05. 2012. Приступ фондовима Европске уније

Приступ фондовима Европске уније као и све релевантне информације о програмима помоћи Eвропске уније доступне су на интернет презентацији Европске делегације у Србији http://www.europa.rs/kakoDoFondova/otvoreno.html као и на сајту Eвропске комисије.

Тренутно је отворен  конкурс за подношење пројеката у оквиру програма подршке цивилном сектору у Србији (EU Civil Society Facility Serbia Programme). Рок за достављање предлога пројекта је 4. јул, 2012. године.

детаљније »
16. 05. 2012. Покренут нови сајт о заштити потрошача и животне средине

Интернет портал Одговоран потрошач у заштити животне средине, доступан на адреси www.odgovoranpotrosac.org.rs, званично је почео са радом. Намењен је, пре свега, информисању потрошача о заштити животне средине и подизању свести о енергетској ефикасности. Портал ће - поред вести и актуелности из области екологије и одрживог развоја - омогућити стално праћење доношења и спровођења закона у Србији, као и пренос добре праксе из ЕУ.

детаљније »
14. 05. 2012. Допринос студената Правног факултета изради Стратегије заштите потрошача 2012-2017.

Презентација студије о моделима институционалног устројства система заштите потрошача

У среду 16. маја са почетком у 17 сати, на Правном факултету Универзитета у Београду (сала за конференције) одржаће се јавна презентација студије тима студената Правног факултета о моделима институционалног устројства система заштите потрошача, која ће представљати допринос студената изради Националне стратегије заштите потрошача 2012-2017.

детаљније »
07. 05. 2012. Сајам организација цивилног друштва

Агенција за европске интеграције и сарадњу са удружењима позива сва удружења и остале непрофитне организације да учествују на трећем Сајму организација цивилног друштва, који ће се одржати 24. и 25. маја, на Тргу Николе Пашића у Београду.

детаљније »
23. 04. 2012. Одржан Округли сто: Шта политичари обећавају потрошачима

У суботу 21. aприла, 2012.године у Медија центру у Београду одржан је Округли сто на тему Шта политичари обећавају потрошачима, којом приликом су о потрошачким темама говорили представници изборних листа за предстојеће изборе 6.маја, 2012.године.

детаљније »
19. 04. 2012. Министарство покренуло интернет страницу о заштити потрошача

Одељење за заштиту потрошача при надлежном министарству, у сарадњи са пројектом Јачање заштите потрошача у Србији лансирало је интернет страницу www.zastitapotrosaca.gov.rs  као универзалну платформу за информисање јавности о правима потрошaча.
 

детаљније »
03. 02. 2012. Прослава Европског дана потрошача

Четрнаеста прослава Европског дана потрошача биће одржана у Копенхагену (Данска), 15.марта 2012, а у средишту пажње биће одржива потрошња.

детаљније »
03. 02. 2012. Састанак релевантних институција о угроженим потрошачима и услугама од општег економског интереса

Радна верзија документа (discussion paper) о угроженим потрошачима и услугама од општег економског интереса, на коме је радио тим стручњака ИПА пројекта у претходних неколико недеља, биће представљен на затвореном састанку који ће се одржати 8. фебруара (среда), са почетком у 13 часова, у Палати Србија. Домаћин састанка је Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва

детаљније »
03. 02. 2012. Округли сто: Проблеми потрошача у области услуга од општег економског интереса

У оквиру пројекта АКТИВНИ ПОТРОШАЧИ, који се реализује уз финансијску подршку Европске уније, Центар за заштиту потрошача ФОРУМ, у сарадњи са Удружењем за трговину Привредне коморе Србије, организује округли сто на тему ПРОБЛЕМИ ПОТРОШАЧА У ОБЛАСТИ УСЛУГА ОД ОПШТЕГ ЕКОНОМСКОГ ИНТЕРЕСА.

Округли сто је одложен до даљњег.

детаљније »

Удружења потрошача: