Вести стејкхолдера

05. 11. 2013. Новости из области тајм-шеринга у САД-у

Федерална трговинска комисија САД-а (ФТЦ) је недавно објавила пооштравање контроле непоштеног пословања у области уговора о путовању и уговора о временски подељеном коришћењу непокретности (тајм-шеринг). Овај сектор је од великог значаја за надлежне органе САД-а, имајући у виду да је број жалби на непоштено пословање, у последње две године, порастао са 15.744 на 21.717.

Федерална трговинска комисија је недавно одржала конференцију за штампу, где је најавила бројне акције, укључујући покретање грађанских и кривичних поступака од стране великог броја федералних агенција, у свих педесет савезних држава САД-а.

У Европској унији, права корисника тајм-шеринг услуга су заштићена новом Директивом 2008/122/ЕЗ, која је ступила на снагу у фебруару 2011. Када су у питању ове услуге, Европски центри за заштиту потрошача (ЕЦЦ) нуде бесплатно саветовање и подршку потрошачима. Корисни савети о спречавању превара од стране непоштених трговаца, као и остале информације о тајм-шерингу се могу наћи на интернет страници Европских центара за заштиту потрошача (ЕЦЦ). Ова организација има центре у 27 држава чланица Европске уније, али и у Норвешкој и на Исланду.

Више информација (на енглеском језику) доступно овде.


 

« назад

Удружења потрошача: