Вести

Одржана радионица Извештавање о потрошачким темама

Тим пројекта организовао је радионицу Стандарди и најбоље праксе извештавања на тему заштите потрошача. Радионица је била намењена садашњим и будућим новинарима који желе да сазнају нешто више о извештавању о овој важној области која се тиче најшире јавности.

Кроз кратко предавање и интересантну радионицу португалски експерт Граца Кабрал из удружења потрошача ДЕКО је своје дугогодишње искуство из ове области поделила са присутнима.

У обраћању учесницима, Кабрал је изјавила да је недостатак информација о правима потрошача присутан у свим земљама региона. Према њеним речима, повезаност медија и организација за заштиту потрошача и институција може бити одговор на овај изазов: „Уколико потрошач наиђе на причу у новинама или телевизији где види свој проблем и поистовети се са њим, онда може исто тако наћи и решење за свој проблем.”

“Увек питајте експерта за помоћ! Позовите организацију потрошача, министарство или контактирајте тим овог пројекта, сазнајте више, јер некад можете урадити много за потрошача уколико питате праву особу. Једним позивом можете постићи више него претрагом информација путем интернета“, била је јасна порука овог експерта присутним новинарима.

Радионица је одржана 17. октобра 2013. у Привредној комори Београда.

Фотографије са радионице доступне су овде.
 

« назад